Our friends

Sofia Karlsson - Två Tungor torrent

Torrent info

Date 2009-01-04 23:54:20
Category Other
Hash 688300E6455CA682D4CA17EAB8AE2F28D3CEF389
Seeds / Leechs 1 / 1 refresh
Full size 22 MB
Tracker http://tracker.thepiratebay.org/scrape
Tags sofia karlsson två tungor
Download – Sofia Karlsson - Två Tungor Download direct – no client needed

Related torrents

Sofia Karlsson - 2005 - Svarta Ballader
Sofia Karlsson - Andra Sidan
Sofia Karlsson - Två Tungor
Sofia Karlsson - Till Min Syster

Description

Sofia Karlsson, född 25 mars 1975, är en svensk vissångerska och bouzoukispelare, bördig från Enskede i Stockholm.

Karlsson gick folkmusiklinjen vid Kungliga Musikhögskolan och var 1998-2002 medlem av folkmusikgruppen Groupa. 2002 kom hennes första soloalbum, Folk Songs. Hon har sedan 2003 medverkat som musiker, sångerska och skådespelerska i ett antal av Peter Oskarsons produktioner vid Folkteatern i Gävleborg och Träteatern i Järvsö, bland annat i Molières Äktenskapsskolan, Brechts Galileo Galilei samt i Trollkarlen från Oz.

Albumet Svarta ballader, som utkom 2005, innehåller tolkningar av Dan Anderssons dikter och rönte stor uppmärksamhet. Sofia Karlsson fick flera utmärkelser för detta album, bland annat en svensk Grammis (2005) samt den danska motsvarigheten. Hon medverkade även på den uppmärksammade skivan Jul i folkton (2005). Svarta ballader har sålts i 60 000 ex och Jul i folkton i runt 25 000. Båda siffrorna är mycket bra för genren. Julen 2007 medverkade Karlsson på ytterligare en julskiva, Folkjul.

Sofia Karlsson har vidare medverkat på en hyllningsskiva till Olle Adolphson och i duetten Älskar dig på en samlingsskiva med Rikard Wolff. Älskar dig låg på Svensktoppen en längre period under 2005. Karlsson ägnade en stor del av 2006 åt turnerande - mellan 2005 och 2007 har hon gjort över 230 konserter. I april 2007 släpptes hennes tredje album Visor från vinden med tolkningar av många olika kompositörer, exempelvis Peps Persson, Lars Forssell, Fred Åkerström och Evert Taube. Skivan gick under sin första försäljningsvecka upp på albumslistans andra plats. Efter fjärde veckan sålde skivan guld. Karlsson och hennes band är också väldigt populära i Norge och Danmark.

Under 2007 har Karlsson gästspelat på andra artisters skivor, till exempel Svante Thuressons och Dan Berglunds. Hon medverkar också på en hyllningsskiva till Cornelis Vreeswijk, där man återinspelat skivan Poem, ballader och lite blues. Karlsson framför Cornelis tolkning av Frödingdikten Ett gammalt bergtroll. Under senare delen av 2007 hoppade en del av Karlssons bandmedlemmar av, och hon har nu en delvis ny uppsättning med musikanter i bandet.

Sofia Karlsson blev grammisvinnare 2007 i kategorin "Årets folkmusik/visa" med albumet Visor från vinden,även den Danska motsvarigheten vann Sofia för samma album. Sofia har även 2008 fortsatt med ett flitigt turnerande och dra fortfarande fulla hus när hon kommer. Hon har också börjat med att spela egna sånger på sina turnér, andra sidan är en egen låt som man även lagt in som bonusspår på visor från vinden på Itunes..ooOO ROSA MANNEN 2009 OOoo.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
http://thepiratebay.org/user/RosaMannen			Contents of download:

22 megabyte in 1 files
Sofia Karlsson - Två Tungor
 • Sofia Karlsson - Två Tungor.avi (22 MB)

Comments:


Add report or comment (250 words maximum)

I'd like:  
Type text from captcha: